Ezek közül sok nem saját recept, de nem akarom elvenni az ő érdemüket.
Kakaó
Ami kell: tej, kakaópor
- Fogsz egy pohár tejed, majd felmelegíted valahogy. Lehet mikróban, tűzhelyen, ahogy akarod.
- Adj hozzá kakaóport, ha holland kakaóport használsz, akkor egy kis cukrot is ajánlok mellé. Amúgy a Nesquik az igazi, én azt szoktam használni.
- Keverd el, majd várd meg amíg kihűl, és lehet fogyasztani.
Madártej
Ami kell: 800ml tej, 4db tojás, 2ek porcukor, 1db vaníliarúd, 70g cukor, só
- Szétválasztod a tojássárgát a tojásfehérjétől, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vered, hozzáadod a porcukrot és azt is belekevered.
- A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, majd forraljuk fel. Ha nincsen vaníliarúd, vaníliaaroma is megteszi, de inkább a vaníliarudat ajánlom. Aztán a felvert fehérjéből galuskákat szaggats bele kanállal, de ne használd el az összes fehérjét. 2-3 percig még főzd, keverd fel egy picit, újabb 2-3 perc, és öntsd át egy nagyobb tálba.
- A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval keverd olyan habosra, amilyenre csak tudod. Ezután adagold bele a már langyosra hűlt tejet, mindig keverd simára miután öntöttél egy picit a tejből.
- Aztán öntsd vissza az egészet at edénybe és alacsony lángon kevergetve főzd, ameddig be nem sűrűsödik, aztán hagyd kihűlni és rakd bele a maradék galuskát, és rakd a hűtőbe tálalás előtt 2-3 órával.